Advocatuur

Heb je hulp nodig op het gebied van het familierecht, bijvoorbeeld omdat je wilt scheiden of een afgesproken omgangsregeling niet goed (meer) loopt? En is het niet mogelijk om dit op te lossen via mediation?

Dan is het tijd om een eigen advocaat in te schakelen.

En ik sta klaar om voor jou die advocaat te zijn.

Mediation

Wil je meer weten over het inschakelen van een mediator, klik dan door naar deze pagina.

Een advocaat stelt alleen jouw belangen voorop en is daarmee dus partijdig. Uiteraard heeft een advocaat ook oog voor de belangen van eventuele kinderen. Als je (ex-)partner wil dat zijn of haar belangen ook behartigd worden, dan zal je (ex-)partner zelf een advocaat moeten inschakelen.

Voordelen van een eigen advocaat

Een geschil oplossen met behulp van een eigen advocaat heeft veel voordelen.

Jouw belangen voorop

Jouw belangen worden door een advocaat optimaal behartigd. Daarnaast heeft een advocaat ook oog voor de belangen van de kinderen. Je hoeft dus niet bang te zijn dat jouw (ex-)partner de overhand krijgt.

Machtsgelijkheid

Je bent niet in het nadeel als je verbaal minder sterk bent dan je (ex-)partner of als je minder kennis van zaken hebt. De advocaat staat namelijk zijn of haar mannetje en heeft de benodigde kennis in huis om voor jouw belangen op te komen.

Taken delen

De advocaat neemt de onderhandelingen met je (ex-)partner uit handen. Ook kan de advocaat bij de rechter namens jou het woord voeren. Dit kan veel stress schelen. Wel blijf je zeggenschap houden: samen met de advocaat bepaal je de koers van de zaak. 

Eigen keuze

Jij kan zelf de juiste advocaat kiezen, die past bij jouw persoon en jouw situatie. Op die manier kan je een goede vertrouwensband opbouwen met jouw advocaat.


Betekent twee advocaten een gevecht en veel kosten?

Vaak wordt gedacht dat als er twee advocaten betrokken zijn bij een zaak op het gebied van het familierecht, dit altijd een langdurige en ingewikkelde kwestie wordt. Gelukkig valt dit in de praktijk vaak erg mee. De advocaten zullen namelijk met elkaar overleggen over een goede oplossing. Pas als de advocaten er echt niet uitkomen, wordt de zaak voorgelegd aan de rechtbank.

Een nadeel van het inschakelen van een eigen advocaat, is dat de kosten meestal hoger uitvallen dan wanneer je de kwestie oplost via mediation. Beide partners moeten namelijk ieder de kosten van hun eigen advocaat betalen. Maar als de advocaten in onderling overleg afspraken kunnen maken, dan vallen de kosten in de regel wel weer lager uit, dan wanneer de zaak voor de rechter moet komen.

Meer weten?

Wil je nog meer weten over een echtscheiding waarbij ieder een eigen advocaat heeft? Klik dan door naar deze kennisartikelen.

Hoe verloopt de echtscheiding?

Als je weet hoe een echtscheidingsprocedure verloopt, zorgt dat voor orde in je hoofd. Dat is vaak helpend in een periode die al onrustig genoeg is.

Hoe lang duurt de echtscheiding?

Een begrijpelijke vraag, want voor veel mensen is een scheiding een zware periode die zij het liefst snel achter zich laten.